Etter flere uker med flyttesjau begynner Gyldendalhuset å ta form. Og dette i grevens tid: for denne uken kunne vi ønske våre nye kollegaer i femte etasje velkommen til forlagsnorges beste arbeidsplass. Jeg vet at samtlige medarbeidere i GNF vil ta godt imot ARK kjedeledelse, slik at de vil føle seg hjemme. Sammen skal vi vise omverdenen at Vi er Gyldendal – både utad og innad.
At vi nå er blitt samboere med ARKerne gir oss samtidig et påskudd for å si velkommen til Yammer. Vi trenger en felles kommunikasjonskanal, og denne var allerede godt kjent av mange og enkel å rulle ut til alle.
Men, hæ? hører jeg noen si, Yammer? Enda en greie å forholde seg til?
Til det sier jeg som Ibsen: Om vi hamrer eller hamres, likevel så skal det Yamres.
For dette skal jo ikke være en byrde, men en avlastning. Når vi bare blir kjent med det, tror jeg heller det kommer til å bli slik mange har det med Facebook, at hvis du ikke henger med der, så er du rett og slett ikke med.
Sånn sett kan det selvsagt være risikabelt at vi starter det hele med den litt spøkefulle eggejakta som har hjemsøkt huset vårt i det siste. Men det er litt morsomt, er det ikke, og en fin måte å øve seg på hvordan det fungerer? I hvert fall demonstreres det stor kreativitet: ARK-Kine har funnet egg i ARKivskuffen, Vinduet-Preben syns EGGentlig det er urettferdig å sitte i samme etasje som salgsavdelingen, og uansett hvor i huset jeg flyr og leter, ser det ut til at Katrine Valldal EGGRIKsen har vært der før meg. Kudos til påskeharen Ellen-Marie Miljeteig som klekket ut det hele!
Når dette er sagt, så er ikke Yammer først og fremst ment som en lek. Det er tvert imot ment som et seriøst verktøy for samhandling. Og samhandling er noe av det viktigste vi skal lykkes med i Gyldendalstrategien framover. Yammer er ikke nødvendigvis bedre enn mange andre teknologiske løsninger, men mer enn godt nok, og i tillegg godt integrert med resten av Office-programmene som vi kjenner og er vant til å jobbe med. Bruk det til å redusere epoststrømmen. Bruk det til å dele kunnskap og inspirasjon, bruk det til å stille spørsmål og finne svar.
Men det er jo det også en lek. For vi skal jo ha det gøy på jobben.
God påske til dere som tar den lange varianten – måtte sola skinne og kvikklunsjen smake uansett hvor dere tilbringer helligdagene. Og glem ikke lektyren: Jeg anbefaler Jane Gardams En ulastelig mann for dere som ønsker en pageturner som i tid strekker seg fra Det britiske imperiets glansdager og frem til i dag. For sakprosaentusiaster foreslår jeg Per Espen Stoknes Det vi tenker på når vi prøver å ikke tenke på global oppvarming (Tiden). Sistnevnte er noe så unikt som en løsningsorientert bok som anskueliggjør vår menneskelige motstand mot klimakrisen, og som likevel hevder at det kan være smart, billig, lønnsomt og moro å løse klimaproblemet sammen.
Arne