Som første intervjuobjekt fra konsernledelsen er det gledelig å kunne konstatere at folk begynner å få opp øyne for deg, Erik. Og mange vet at når du rusler rundt i gangene, ja – da er det noe spennende på gang. Selv tenker jeg at nå er det noen som får tilført verdifull kompetanse.
Du er midt i 40-årene, småbarnsfar, økonom fra Høgskolen i Agder og fra England. Du har vært innom Narvesen-systemet, og der er det jo andre Gyldendøler som her vært (konsernsjef John Tørres. Red anm.) Du har jobbet som selvstendig konsulent og har vært i Gyldendal i drøyt to år, det siste som direktør for forretningsutvikling.
Kan du fortelle litt om hva du har jobbet med i løpet av den tiden?
Jeg har vikariert som CFO i denne perioden. Og jeg har vært involvert i startfasen av mange interne prosjekter som Qudos, oppkjøpet av 25 Notabene-butikker som er nå blitt en del av ARK-kjeden, og jeg har vært involvert i en del prosjekter vi deler med Aschehoug. Ellers jobber jeg en del med utvikling av framlegg for konsernstyret.
Der ligger det mye variert arbeid. Jeg vil gjerne påpeke at du har et par personlig egenskaper som er gull verdt for folk som jobber med deg. Du stiller gode spørsmål, men du tar også ansvar for å finne gode svar. Du er dessuten god til å finne de områdene i et prosjekt som ingen andre har eller tar ansvar for. Og dermed sørger du for at prosjektet får framgang.
Si meg, er det noe du har jobbet med som du synes har vært spesielt spennende?
Det har vært veldig spennende bistå med å lage en felles konsernstrategi. Jeg bidrar til at de ulike initiativene i ARK og GNF blir en del av vår felles plan og strategi, og at ressursene som kreves er utnyttet på best mulig måte.
Jeg har jo jobbet med GR, GL, GA og GU. Og har ambisjoner om å være mer til nytte enn det jeg har rukket til nå. Jeg vil få til mere med flere.
Ja fra mitt ståsted blir du en slags «strategisk jordmor»
Vel … jeg er veldig glad i å bistå med å operasjonalisere ideer slik at de faktisk blir prosjekter. Og sørge for at disse har en økonomisk forankring, og at vi tenker riktig fra startene av. Jeg liker å bidra til at enhver prosjekteier har større mulighet for å lykkes.
Du bidrar til å forløse ideer og prosjekter uten å frata linjene i organisasjonen ansvar eller ære. I et hus med så mange prosjekter, må disse veies opp mot hverandre og vi må kunne forespeiles en økonomisk konsekvens før det går for langt. Derfor er det gode nyheter når Erik er med i et prosjekt. Det betyr at prosjektet er såpass godt at det skal forankres og realitetssjekkes.
Noe spennende du jobber med nå?
Ja, men det er forbaska at jeg jobber med flere spennende ting som jeg ikke kan si noe om foreløpig. Har du flere spørsmål?
Du har en geografisk forankring som er litt spennende. Du er jo fra sørlandsdikteren Gabriel Scotts del av Norge og godt forankra i det sørnorske jordsmonnet.
Ja, og som kollega Mona Roxrud kan jeg også kjøre traktor!
Har du annen unyttig kompetanse?
Jo, jeg må innrømme at jeg liker å kjøre veldig fort på motorsykkel. Det må gjøres på bane.
Hvor fort har du kjørt da?
La oss bare si at det er godt over 200 km i timen.
Hva leser du for tiden?
Arbeidsnever av Jan Kristoffer Dale og Frokost med Thorvald. Sju samtaler om verden, livet og kjærligheten, den siste dessverre fra en forlagskonkurrent.
Og til slutt: hva ville du gjort hvis du hadde min jobb?
Da ville jeg gitt ut en geografibok om Flekkefjordsområdet. Eller nærmere sagt om den gamle Hidra kommune.
Man skal aldri si aldri, Erik! Takk for praten.
God helg,
Arne