Gyldendal i fokus på SETT

Den første av fem milepæler mot Fagfornyelsen 2020, SETT-messen, er i boks. SETT tiltrekker seg lærere, skoleeiere og IKT-ledere som er interessert i innovativ læring landet rundt, og føyer seg i rekken av digitale læremiddelkonferanser som nå overgår antall lærebokmesser. Om interessen fra besøkende ved vår stand er noe å måle etter, så har vi avviklet denne milepælen med glans.

Spenningen øker for hver gang GU er ute og representerer de nye læreverkene og læringsuniverset, Skolestudio. Særlig nå som læreplanene for Fagfornyelsen endelig er fastsatt. Vi var slett ikke de eneste læremiddelutviklerne som var i Lillestrøm denne uka. Men våre salgs- og markedsfolk viste seg å være messens blideste og mest imøtekommende – godt hjulpet av Skolestudiolederne, Anders Gudmestad og Erik Bakken, og Salaby-gjengen. Dermed ble vår stand blant de aller best besøkte.

Mange ville høre om Skolestudio, fortalte SETT-ansvarlige, Kristian Harerud Aa, og veldig mange skolefolk var ivrige etter å være med på åpen utprøving. Disse vil bli fulgt opp etter messen. På tross av denne iveren etter våre digitale løsninger, er hovedbudskapet fra Gyldendal valgfrihet.

Altså valgfrihet til å være så digital man vil. Dette fordi det finnes så stort digitalt og pedagogisk mangfold i skolenorge. Vi mener at skolene selv skal kunne bestemme om de ønsker et samspill av analoge og digitale ressurser, eller om de ønsker en heldigital løsning for sine elever og lærere.

Dette på tross av at vi nå ser at den digitale utviklingen har gått mye raskere enn vi trodde for bare et par-tre år siden. Erfaringene fra SETT forsterker dette inntrykket. Så vel blåst til GU for passering av første milepæl.

De neste milepælene er: BETT-messen i London på nyåret, åpen utprøving av Skolestudio i mars, NKUL-konferansen i mai og skolestart i august. Måtte dette langdistanseløpet mot Fagfornyelsen 2020 bære preg av god kondis, kontroll på løypa og tro på seier. Jeg går bak og heier på dere.

God helg,

Arne