Et godt sted å jobbe

Denne uka fikk vi de første rapportene fra årets medarbeiderundersøkelse, og det er bare å konstatere at resultatene gjør meg både stolt og glad.

Jeg er glad for den høye deltakelsen. Vi har fått 215 svar. Det betyr at 87 % av de som er bedt om å svare på undersøkelsen har svart. Det er høyt, og enda høyere enn sist. Takk alle sammen for engasjementet og for at dere har brukt tid og krefter på å fylle ut skjemaet. Dette er svært viktig for oss.

Rapporten vi har fått er starten på et viktig arbeid som begynner nå: diskusjoner, refleksjoner og konkrete forbedringer basert på resultatene i undersøkelsen. Det skal vi gjøre gjennom tilbakemeldingsmøter i alle enheter, slik at hver enkelt får mulighet til å utdype hva de egentlig har lagt i svarene. Slik skal medarbeiderne sammen med lederne få anledning til å diskutere om resultatene er bra eller dårlige, hva vi må passe på å ikke miste, si noe om hva vi har lyst å gjøre noe med, og ikke minst hvordan skal vi gjøre det.

På disse møtene deltar Thomas Hoff og Marie Prebensen Juell fra Hoff Høstmark AS og Mari, og de vil skrive referater som i neste omgang skal tilbake til avdelingene for bearbeiding. Og først når det er gjennomført, er medarbeiderundersøkelsen ferdig.

Det kan låte som en omstendelig prosess, men det er et av de viktigste redskapene vi har for å sikre at Gyldendal ikke legger seg selvtilfreds på rygg og sovner, men fortsetter å være en arbeidsplass for medarbeidere i kontinuerlig forbedring.

Jeg er også glad for innholdet i svarene. For det store bildet er helt klart: Gyldendal er et godt sted å jobbe! Vi skårer høyt, og betydelig høyere enn bedrifter det er naturlig å sammenligne oss med, på nesten alle områder.

Allerede den forrige undersøkelsen for to år tilbake var svært positiv. Men vi har forbedret oss ytterligere siden sist, og det som gleder meg mest er at forbedringen er størst på de områdene som er viktigst for oss, og som vi har vært mest opptatt av å utvikle: støttende ledelse, utadrettet fokus, teamarbeid og refleksivitet (det at vi faktisk tar oss tid til å vurdere hvordan vi jobber og hva vi får til).

Så dermed er alt på stell? Selvfølgelig ikke. For det første snakker vi i denne omgang om gjennomsnittstall for hele bedriften. Når vi dykker ned på avdelingsnivå vil vi nødvendigvis finne avvik som vi trenger å reflektere over.

Og viktigst av alt; vi skal bruke undersøkelsen til sammen å utvikle Gyldendal til en enda bedre arbeidsplass. Det ser jeg fram til, og vi er helt avhengige av at alle bidrar aktivt også i det arbeidet!

Ha en god helg!
Arne